Darjeeling, Bengal yöresinde Hindistan’ın Kuzey bölgesinde yer almaktadır. İklim koşulları bu bölgede en değerli çayların yetişmesine olanak vermiştir. Bu bölgede yetişen çaylar, tüm çayların şampanyası olarak bilinir. Çay çalıları İngilizler tarafından koloni zamanlarında ekilmiştir. İngilizler o zamanlarda bile birer çay tutkunuydular. Hindistan’ın sıcak yaz aylarında, serin yamaçlara çıkarak 8586 m. yüksekliği ile dünyanın en yüksek 3. tepesi olan Kanchendzongayı izleyerek bir fincan çay yudumlamak kadar mutluluk verici bir şey yoktur. Hindu inancına göre Tanrı Shiva bu dağda yaşamaktadır. Shiva tanrıların tanrısı ve aynı zamanda yok etme tanrısıdır.
Darjeeling ismi, komşusu olan Tibet’ten gelir ve anlamı Himalayalara ve onun tanrılarına son derece uygun olan “fırtına ve şimşek bölgesi” demektir. Çay tarlaları 2000 metre seviyesinin üstünde bile Himalayaların eteklerini kucaklar. Avrupa’da bu yüksekliklerde sadece kayalar vardır. Kuru ve nemli hava arasındaki sürekli geçiş, soğuk meltemler ve yoğun güneş, devamlı artan sis, muson ve muson yağmurları Darjeeling çayına tam aromasını ve çiçeksi seçkinliğini vermektedir. Kış için verilen hasat arası Mart ayında sonlanır ve ilk hasat çay, Mart ayında toplanmaya başlanır. Gurmeler ilk baharın uyanışının tadı olan bu narin ve aromatik tadını takdir ederler. İlk körpe filizlerden elde edilen yapraklar taze, solgun yeşil renklidir ve altın sarısı beyaz tomurcuklar içerir.
Henüz değerlendirme yapılmadı.