Bu leziz çay Çin’ in doğusunda Anhui eyaletindeki büyüleyici güzellikteki dağ ve vadilerinde yer alan kırlardan gelir. Beyaz çay dünyanın en seçkin çay çeşididir. Tomurcuğu saran genç ipeksi yapraklar çaya ismini verir. White Yin Long çok az bulunan bir çaydır.
İsmindeki “Long” Çin inancında şans getiren ejderhayı refere eder. “Yin” ise gümüş veya saklı anlamındadır. White Yin Long için sadece açılmamış tomurcuklar kullanılır. Her tomurcuk dikkatlice elle toplanır ve 30.000 tomurcuktan ancak 1 kilo çay elde edilir. Doğal olarak, bu çayın işlenmesi de çok özel bir ustalık demektir.
Eski geleneklere uygun şekilde, tomurcuklar geniş kurutma tezgahlarına konup düşük gün ışığında kurutulur. Sonra çay yaprakları, çok kısa bir süre ısıtılacağı yer için sepetlere yüklenir. Son olarak, ustalıkla yaprak boylarına göre elenerek top top elle yuvarlanır. Çayın üzerine sıcak su döküldüğünde, inci şeklindeki taze taneler yavaşça yaprak şeklinde açılır. O an, seçkin yaprakların arkasındaki zahmetli süreci görebileceğiniz andır, özenle yapılan kurutma aşaması, ve fermantasyonu engelleyici sürecin tümü. Ve tüm bunlar, yumuşak tadıyla, lezzetli, narin, küçük gümüş gibi parıldayan yapraklar içindir.