Efsaneye göre milattan sonra 608 yılında Sui hanedanlığının bir parçası olan Tayvan’a bir Çin heyeti gider. Veya bundan 900 yıl sonra Amiral Zheng-he’nin adayı ziyaret ettiği söylenir. Her hâlükârda 1583’te Portekizlilerin adayı bulduğu aşikardır. Ardından Hollandalılar adanın bir bölümünü işgal etmiştir ve hatta daha sonra İspanyalılar ticari ilişkilerini başlatmıştır. Adaya Formosa ismini Portekizliler vermiştir. Anlamı “güzel ada” demektir. Ada pek çok görülmeye değer dağ sıraları, zirveler, verimli vadiler, ünlü Sun Moon gölü, sıcak ilkbahar ve alt tropikalden tropikale kadar değişen bir floraya sahiptir. Çay farklı seviyelerde yetişir ve 2000 metreye kadar hasat alınabilir.
Tayvan, Oolong çaylarıyla ünlüdür. Oolong çayları yarı fermente çaylardır. Bazıları çok hafif, bazıları ise daha fazla fermente edilmiş olabilirler. Bazıları hafifçe yaprak kenarlarından okside olmuştur. Diğerlerinde ise yaprağın yarısından çoğunda oksidasyonu görmek mümkündür. Oolong öğretmek gerçek bir sanattır. Doğal olarak yıllanmış bir deneyim, doğru fermantasyon derecesini yakalayabilmek için olmazsa olmaz bir şarttır.
Ronnefeldt’in Milky Oolong çayının üretimi özellikle deneysel bir süreçtir. Hasadın alınmasıyla başlar ki bu hasat eski Çin tarımına uygun olarak hassasiyetle yapılır. Sadece iki yaprak ve bir tomurcuk, elle dikkatli bir şekilde alınır. Daha sonra soldurma işlemi uygulanır. Soldurma işlemi sırasında çay hafifçe sallanır ve bu hareket oksidasyonu başlatır. Ardından bu süreç, son derece deneyimli bir fermantasyon uzmanı tarafından dikkatle takip edilir. Çay işleme sürecinin en önemli anı gelmiştir – fermantasyonu durdurma kararı. Bu en son süreç çayın kalitesinin belirlendiği işlemdir.
Oolong çay yapraklarımızın neredeyse yarısı fermente olmuştur. Bu tip fermantasyona ağır fermantasyon denir. Milky Oolong olabildiğince açık yapraklı ve yaprakların üzerindeki siyah ve yeşil geçişlerin net bir şekilde görüldüğü bir uzmanlık eseridir. Kremamsı aroması ona sıradışı bir koku ve tat verir.
Henüz değerlendirme yapılmadı.