Jasmine Pearls Çin’in en geniş çay yetiştirme bölgesi olan Fujian’da üretilir. Bu bölgede çay kültürünün eski gelenekleri yüzyıllardır süregelmekte ve bu çay imparatora sunulacak kadar özen gösterilerek mükemmelleştirilmiştir. Bu eyalet Çin’in Güney Doğusunda havanın ılık ve yağışlı olduğu kıyı şeridinde yer almaktadır. Bölgenin muhteşem manzarası, yoğun ormanlar ve yüksek dağlarla süslenmiştir.
Çok büyük bir titizlikle çay çalısının en tepesinde bulunan sürgünler elle koparılır, küçük toplar halinde yuvarlanır. Üzerlerine bir ağ serilir, ardından yeni toplanmış, daha açmamış yasemin çiçekleri ağın üzerine serpilir. Yasemin çiçeklerinin üzerlerine bir ağ daha serilir, ardından elle yuvarlanmış taze çay filizleri ağın üzerine koyulur, ardından yeni bir yasemin çiçeği katmanı daha yapılır ve tekrar bir ağ ile örtülür, ve bu şekilde devam edilir.
Bir kaç saat içinde taze yasemin çiçeklerinin aroması ve kokusu çay yapraklarının içine işlemiştir ve çiçekler son derece titizlikle çaydan ayrıştırılır. Ancak aroma yapraklarda hapsolur ve baskın gelmeden hafif bir şekilde yaseminleri andıran aroma ortaya çıkar. Yasemin çayının içindeki yasemin çiçekleri ne kadar az ise ve aroma ne kadar doğal olarak sadece taze çiçekleri anımsatacak şekilde arkadan gelirse çay o kadar seçkin ve lezzetli olur. Bu şekilde, yeşil çayımızın ihtişamı ön planda kalıyor ancak taze yasemin çiçeklerinin aroması hafifçe bu tadı sarmalıyor.
Henüz değerlendirme yapılmadı.