Yeşil çay, siyah çay ile aynı bitki türü olan Camellia Sinensis yapraklarından temin edilir. Ayırt edici özelliği yaprakların işlenirken fermentasyonun önlenmesidir. Yüksek kaliteli yeşil çaylar için iki yaprak ve tomurcuk toplanır. Çay kültürleri yeşil çay yapmak için çeşitli yöntemler geliştirmiştir.
Ronnefeldt’in yeşil çayları başta Çin olmak üzere, Formosa (Tayvan), Japonya, Seylan ve Darjeeling’ten gelmektedir.
Yeşil çayı zevkli hale getirmek için, hazırlanırken göz önünde bulundurulması gereken üç faktör vardır: çay yapraklarının miktarı, suyun sıcaklığı ve demleme süresi. Her bir bardak için bir çay kaşığı çay yaprağı yeterlidir. Yeşil çaylar için en uygun demleme sıcaklığı yaklaşık 80 derecedir. Taze kaynamış suyu 10 dakika beklettikten sonra çay yapraklarını demleyin. Yeşil çayın demlenme süresi oldukça kısadır ve kişisel tercihinize göre değişir. 1 ila 3 dakikalık bir demleme süresi deneyin.